Vensterlanden XL @ Bolwerk

21/05/2022 - 21/05/2022 17:00 - 23:59

Vensterlanden landt op zaterdag 21 mei in de culturele vrijhaven Bolwerk. In dit publiek huis is het project Vensterlanden immers ontstaan. Het is hier dat de ambassadeurs elkaar voor het eerst ontmoetten, het is hier dat de artistieke interventies zijn gegroeid en ontstaan. Het is dan ook evident dat Vensterlanden XL ook in Bolwerk landt met een extra programma:

vanaf 17u00: Artistieke manoeuvres met o.a. Magnolia collective en andere ambassadeurs van Vensterlanden

vanaf 19u30: Vensterlanden XL Open Mic, met afwisselend:
 

 • het Uitzicht der dingen’, een project met jonge schrijvers en illustratoren. 
   
 • Siga x Tokalah brengen naast het nummer ‘De verandering’ nog andere van hun muziektracks.
   
 • Gert-Jan Loobuyck & Wolker live

PRAKTISCH
 

 • locatie: Bolwerk, Spinnerijstraat 105, 8500 Kortrijk
 • zaterdag 21 mei, vanaf 17u
 • Inschrijven niet nodig
 • Prijs: gratis


MEER INFO

Het Uitzicht der Dingen

De bibliotheek van Kortrijk en Het Lijsternest presenteren ‘het Uitzicht der dingen’, een project met jonge schrijvers en illustratoren.

In dat project gaan jonge schrijvers en illustratoren in dialoog met Stijn Streuvels, de auteur van klassiekers als De vlaschaard en Het leven en de dood in de ast. Onder begeleiding van ervaren rotten Anneleen Van Offel, Gerda Dendooven en Joost Devriesere werkten deze jonge talenten aan een boek en een expo.

In Bolwerk bundelen de jonge woordkunstenaars en illustratoren nogmaals de krachten en brengen live hun teksten en illustraties.

 

Tiga X Tokalah

Siga X Tokalah

Siga (Sam Vandendriessche) & Tokalah (Sam Devos), rapper en producer uit West-Vlaanderen maken live beats met elektrische drum, loopstations en vocal pedal, gecombineerd met krachtige, poëtische rap en zang. In hun nummers zijn invloeden terug te vinden van Hip Hop, Funk, House, Dub, Jazz, …

Voor Vensterlanden maakten Siga & Tokalah een soundtrack bij het migratievenster. Het verbluffende resultaat is een vierluik dat de titel Verandering meekreeg. In Bolwerk brengen ze naast 'De verandering' nog enkele van hun nummers.

 

Gert-Jan Loobuyck

Gert-Jan Loobuyck

Gert-Jan Loobuyck componeerde de soundtrack ‘Prosodie’ voor de installatie rond het thema taal. Een speels nummer waarin de spanning opgebouwd wordt door het snelle ritme. Dreiging en zomerse toetsen wisselen elkaar op een verrassende manier af.

Gert-Jan is een atypische muzikant. Klanken, opbouw en dynamiek krijgen voorrang. De nadruk ligt op het oproepen van sfeer en gevoel, met een vaak melancholische ondertoon. Samen met Femke Decoene vormt hij Wolker. In Bolwerk brengen ze, naast 'Prosodie', nog enkele van hun nummers...