Streuvels. De virtuoze taalkronkelaar (Voorstelling Heule)

22/10/2021 19:30

Een multidisciplinaire evocatie schetst het leven van de beroemde schrijver, van prille jeugd tot maturiteit. Een verteller kruipt in de huid van de auteur en laat tal van personages uit het rijke oeuvre van de literator theatraal tot leven komen. Zo treden figuren uit ‘Het leven en de dood in de ast’ in dialoog met ‘Alma met de vlassen haren’, en brengt ‘Mira’ naast ‘Jan Vindeveugel’ een ode aan het Vlaamse landleven.

Een creatief eresaluut aan een grote meneer.

Een kleine groep bevlogen acteurs brengt het universum van Streuvels tot leven in een bedwelmende mix van livemuziek, beklijvende videoprojecties van het jongerencollectief Spacemakers (JH Krak Avelgem) en bezwerende choreografieën van Ariadne-Eureka (Anzegem).

De evocatie speelt in oktober 2021 in 3 verschillende gemeenten die onlosmakelijk verbonden zijn met de levenswandel van Stijn Streuvels. De voorstelling gaat in premier in Heule, waar hij 150 jaar geleden geboren werd. Daarna zijn er nog voorstellingen in Avelgem, waar hij 18 jaar werkte als bakker, en Anzegem, waar hij in het landelijke Ingooigem zijn Lijsternest als schrijverslocatie had.

Locatie: OC De Vonke (Heule) - Lagaeplein 24, 8501 Kortrijk

Aanvang: 19u30

Bestel hier je tickets!                                                                                                                                                                   

  • Regie: Ludwig Poignie
  • Samenstelling tekst: Karel Platteau (Stijn Streuvelsgenootschap)
  • Acteurs: Stefaan Demerie / Ronny Vanmaercke / Joy Vanmaercke / Filip Santens / Carlos Decock / Ilse Naessens / Ann Dubuquoy / Dieter Santy/ Claudine Heyse 
  • Muziek: Gilles Vandenabeele – accordeonist
  • Dans: Ariadne-Eureka onder leiding van Linda Demeulemeester 
  • Visuals: Spacemakers Avelgem
  • Techniek: Frederic Vercaemst

Met ondersteuning van: Stijn Streuvelsgenootschap, gemeente Avelgem, gemeente Anzegem, stad Kortrijk, het Lijsternest & erfgoed zuidwest